Όχι όμως αυτό που νομίζετε, το κουτσομπολίστικο.
Το άλλο, που τρώγεται μαγειρεμένο με κρέας, με λαχανικά ή σκέτο.
Πριν χρόνια βρήκα στην αγορά της Θεσσαλονίκης
την απαραίτητη σκάφη,
αγόρασα και το κατάλληλο κόσκινο και σταμάτησα να δανείζομαι.
Από τότε φτιάχνω κάθε χρόνο τον Αύγουστο
κουσκούς για τον χειμώνα.
Λίγο κομμένο σιτάρι,
αλεύρι σταρίσιο,
μείγμα αυγών και κατσικίσιου γάλακτος και
φυσικά η σκάφη και το κόσκινο είναι ό,τι χρειάζεται.
Δουλεύοντας κυκλικά τα χέρια στο κοίλο της σκάφης
κάνουμε την αρχή,
ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι
και λίγο από το υγρό μείγμα.
Μόλις αρχίσουν να δημιουργούνται τα πρώτα κουσκουσάκια,
περνάμε το υλικό από το κόσκινο, πέφτουν τα μικρά,και αδειάζουμε τα έτοιμα να στεγνώνουν.
Συνεχίζουμε
με τον ίδιο τρόπο
προσθέτοντας πάντα πολύ λίγο υγρό.
Έτσι έφτιαξα εφέτος, όπως και πέρυσι μερικά κιλά.
Τίποτα δεν άλλαξε,
μόνο το τραπεζομάντιλο που έστρωσα για να στεγνώσει
και ένας χρόνος στην πλάτη μου.
Εδώ το αποτέλεσμα.
Κουσκούς με μοσχαράκι.